Matematik

Reducering

12. marts 2008 af arule (Slettet)
Hej

Jeg har lykkeligt glemt hvordan det er jeg skal reducere følgende stykke:

(4a^2-4ab+b^2)/(4a-2b)

Håber på lidt hjælp, selvom jeg ved det er et meget let stykke :-)

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2008 af noveau (Slettet)

(4a^2-4ab+b^2)/(4a-2b)

du kan benytte (a-b)(a-b) a^2+b^2-2ab

i dit tilfælde er det:

(2a-b)(2a-b) / (4a-2b) <=>

(2a-b)(2a-b) / 2(2a-b) <=>

(2a-b)/ 2

tror jeg nok :)

er ikke helt hundrede, men der var ikke andre der havde svaret

Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2008 af peberdelfinen (Slettet)

Du skal bruge den kvadratsætning, der hedder (a-b)^2=a^2+b^2-2ab.

Herefter faktoriserer du tælleren og så kan du se, hvad der kan reduceres væk...

Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2008 af mathon

4a^2-4ab+b^2 = (2a)^2 - 2*(2a)*b + b^2 = (?-?)^2

4a-2b = 2(2a-b)

Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.