Matematik

tre tals sum i anden

13. marts 2008 af DeciMat (Slettet)
Jeg står og prøver at regne på tre tals sum i anden potens. Med to tal er det lige ud, men er der også en måde at regne tre tals sum i anden.

(a+b+c)^2

eller hvordan sætter man en af tallene udenfor parantes?

Tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2008 af pragtfuldt (Slettet)

Ved ikke lige med at sætte et af tallene udenfor parantesen, men du kan gøre således:
(a+b+c)^2 =
(a+b+c) * (a+b+c) =
a^2 + ab+ ac + ab+ b^2 + bc + ac + +bc + c^2 =
a^2 + b^2 + c^2 +2ab + 2bc + 2ac

Svar #2
13. marts 2008 af DeciMat (Slettet)

Tak for hjælpen. Så må jeg håbe at der er en som kan hjælpe med at sætte et af tallene udenfor.

Tusind Tak.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2008 af mathon

#1 udført lidt anderledes:

(a+b+c)^2 = ((a+b)+c)^2 = (a+b)^2 + 2*(a+b)*c + c^2 =

a^2+2ab+b^2 + 2ac+2bc + c^2 = a^2+b^2+c^2 + 2(ab+ac+bc)

Skriv et svar til: tre tals sum i anden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.