Matematik
definitionsmængdennn
13. marts 2008 af
tøsenvb (Slettet)
en funktion f er bestemt ved
f(x) = log(x^2-6).
Bestem definitionsmængden for f.
Løs ligningen f(x)=1
hvordan regner man definitionsmængden, det har jeg stadig ikke styr på..
f(x) = log(x^2-6).
Bestem definitionsmængden for f.
Løs ligningen f(x)=1
hvordan regner man definitionsmængden, det har jeg stadig ikke styr på..
Svar #1
13. marts 2008 af Madsst (Slettet)
Man kan ikke tage logaritmen til nul, e^x > 0 for alle x og log er den inverse hertil.
Derfor er def. mængden x^2-6 > 0 => x^2 > 6,
så x > sqrt(6) el. x < -sqrt(6)
Derfor er def. mængden x^2-6 > 0 => x^2 > 6,
så x > sqrt(6) el. x < -sqrt(6)
Skriv et svar til: definitionsmængdennn
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
