Matematik

Andengradsliging - HJÆLP

14. marts 2008 af 100292 (Slettet)
hej. sidder med en matematikopgave som jeg ikke kan finde ud af.

vi betragter ligingen x^2+4x+c=0, hvor c er et reelt tal.
a) bestem den værdi af c, hvor ligningen har netop en løsning.

- jeg har gjort dette ind til videre: d= 4^2-4*1*c =0
skal man så isolere c, for at finde værdien af c, eller? forstår det ikke.

b) for hvilke værdier af c, har ligingen to løsninger?
- jeg ved at diskriminanten skal være >0

c) for hvilke værdier af c, har ligingen ingen løsninger?
- diskriminanten skal være <0

hvordan gør man?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

Ja du skal bare isoloere c...
I de andre er det bare uligheder...

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Ta' et kig på:
http://peecee.dk/upload/view/103637

Svar #3
15. marts 2008 af 100292 (Slettet)

så når jeg skal isolere c, er det så sådan man gør: d=4^2-4*1*c =0 <=> d= 4^2-4*1 =-c - eller hvad ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2008 af Danielras (Slettet)

4^2-4*1*c=0
16 - 4c = 0
4c = 16
c = 16/4
c = 4

Svar #5
15. marts 2008 af 100292 (Slettet)

tak. men hvordan skal man så gøre med de andre?

b) d=4^2-4*1*c= >0

ved slet ikke hvordan man skal gøre.

Svar #6
16. marts 2008 af 100292 (Slettet)

ANYONE?

Svar #7
17. marts 2008 af 100292 (Slettet)

nogle som gider hjælpe mig?
please.

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. marts 2008 af mathon

d = 4(4-c)

b)
- jeg ved at diskriminanten skal være >0

...hvad kræves af c, for at
(4-c)>0?

c)
- diskriminanten skal være <0

...hvad kræves af c, for at
(4-c)<0?

Svar #9
21. marts 2008 af 100292 (Slettet)

#8..
forstår ikke det du har skrevet! kan du udbybe det lidt mere?

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. marts 2008 af dnadan (Slettet)

ta' et kig på:
http://peecee.dk/upload/view/104861

Skriv et svar til: Andengradsliging - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.