Matematik

Logaritmer - haster!

16. marts 2008 af Skole-freak (Slettet)
Hej,
Jeg sidder her med et stykke hvor jeg bare fatter nada .
Kan du hjælpe?

log (x+5)+5=7

Jeg har skrevet:

(log x)+(log 5)+5= 7.

Hvad gør jeg herefter?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2008 af Benjamin. (Slettet)

Hvad er smartest at gøre, hvis der står:
y + 5 = 7
og du vil isolere noget der er inde i y?
Herefter skal du tænke på, hvad den omvendte funktion af log er, og så er det ikke så svært. Prøv det, og skriv hvis du skulle gå i stå igen.

Desuden gælder der ikke log(a+b) = log(a) + log(b), men derimod log(a·b) = log(a) + log(b). Det er det, der er det smarte ved logaritmer, men det skal du ikke bruge her.

Svar #2
16. marts 2008 af Skole-freak (Slettet)

Hvad skal jeg skrive når der står + i parentesen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2008 af badooo (Slettet)

Ikke noget. Du skal slet ikke bruge det til noget. Gør som #1 siger:
-Isoler logaritmen
-Overvej, hvad den omvendte funktion af logaritmen er.

Svar #4
16. marts 2008 af Skole-freak (Slettet)

Omvendte funktion?

Altså ,, hvordan ville du udregne den?

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2008 af badooo (Slettet)

log(x+5)+5 = 7
Vi starter med at isolere logaritmen, ved at trække 5 fra på hver side:
log(x+5) = 2
Vi benytter reglen: log(x) = a <=> x = 10^a
Dvs. vi får følgende:
x+5 = 10^2 = 100
Vi trækker så 5 fra på begge sider, for at isolere x:
x = 95


Svar #6
16. marts 2008 af Skole-freak (Slettet)

Tusind tak

Skriv et svar til: Logaritmer - haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.