Fysik

Nyttevirkning

18. marts 2008 af Zaga (Slettet)
Jeg skal beregne en solcelles nyttevirkning?

Fået oplyst:
- Solcelles areal: 16,8*10^-3 m^2
- Intensitet af sollyset er 870W/m^2

"Effekt pr. m^2 vinkelret på solstrålerne kaldes strålingens intensitet I"

Hvordan beregner man nyttevirkningen udfra de oplysninger?


Mange mange tak på forhånd! :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

Du har helt sikkert også fået at vide hvilken effekt de ren faktisk er i stand til at omdanne energi med...

Svar #2
18. marts 2008 af Zaga (Slettet)


Nej, jeg har i en tidligere opgave regnet på strømstyrken og en resistors resistans i et kredsløb, hvilket jeg næsten er 100% sikker på jeg ikke skal bruge i denne sideopgave...
Først i næste opgave skal jeg beregne den største effekt, hvilket jeg heller ikke nogen ide om udfra disse oplysninger!?!?!

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2010 af speedmaster003 (Slettet)

nu dt nogle år siden , men man gør således :
 

nyttevirkningen = Delta E nytte/ delta tilført

Delta Tilført= 16,8*10^-3 *870 = 14,616 w

Delta nytte = P=u*i = 0.45*0,18 = 0,018 w

n= 0,081w/14,616= 0,0055

Dette kan så ganges med 100 = 0,55% dette er nyttevirkningen i procent ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2010 af gurgeren (Slettet)

Hvor får du de 0.18 fra?


Skriv et svar til: Nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.