Fysik
Fysik-aflevering - 2.g
31. august 2004 af
Maria17 (Slettet)
Hej..
Er der nogen der vil tjekke mine opgaver:
"Mange har oplevet det hårde tryk fra kattens poter, når den går på ens mave.
Giv et overslag over trykket fra én af dens poter, når den går på to poter":
P2=F/A=(m*g)/A=...
P1=P2/2=...
Er det ikke rigtigt at man først skal regne det ud med arealet fra to af dens poter - og først derefter dele resultatet med 2 sådan så man får trykket fra en pote?
------------------------------------
Den næste opgave omhandler to stempler som er koblet sammen. Det ene stempel har en diameter på 2 cm det andet på 1 cm.
Stempel 1 låses fast og stempel 2 påvirkes med kraften F2 = 100 N rettet indad mod cylinderen.
- Bestem trykket i cylinder 2: Dette har jeg fået til 12,7*10^5 Pa.
- Hvad er trykket i cylinder 1. Er kraften det samme i begge cylindere? Altså 100 N?
- Hvilken kraft F1 virker i cylinder 1? Dette hænger vel sammen med det øverste? Så er det ikke også bare 100 N?
- Nu løsnes stempel 1. Stempel 2 bevæger sig 5.0 cm indad. Hvor langt bevæger stempel 1 sig udad?
Den har jeg regnet sådan her:
V2=h2*A2=5cm*0,79cm^2=3,95cm^3
V1=V2=3,95cm^3
h1=V1/A1=3,95cm^3/3,14cm^2=1,26cm
Er det rigtigt?
-----------------------------
Bestem trykket på bunden af et 12 m dybt havnebassin.
Er det ikke bare at sætte ind i formlen:
P=B+(ro)*h*g = 219140 Pa
-----------------------------
En flamingokugle med radius 7 cm har en massefylde på 25 kg/m3.
Kuglen nedsænkes i en beholder med sprit. Sprits massefylde er 890 kg/m3.
- Beregn opdriften på flamingokuglen:
Det får jeg til 12,56 N.. Rigtigt?
- I hvilken dybde i spritbeholderen er det totale tryk 10 kPa større end barometertrykket?
Der har jeg opstillet ligningen:
B+10000Pa=B+(ro)*h*g
og derefter isoleret h og sat tallene ind.
Mit resultat er: 1,14 m..
Håber nogen lige vil kigge på det..
Hilsen Maria
Er der nogen der vil tjekke mine opgaver:
"Mange har oplevet det hårde tryk fra kattens poter, når den går på ens mave.
Giv et overslag over trykket fra én af dens poter, når den går på to poter":
P2=F/A=(m*g)/A=...
P1=P2/2=...
Er det ikke rigtigt at man først skal regne det ud med arealet fra to af dens poter - og først derefter dele resultatet med 2 sådan så man får trykket fra en pote?
------------------------------------
Den næste opgave omhandler to stempler som er koblet sammen. Det ene stempel har en diameter på 2 cm det andet på 1 cm.
Stempel 1 låses fast og stempel 2 påvirkes med kraften F2 = 100 N rettet indad mod cylinderen.
- Bestem trykket i cylinder 2: Dette har jeg fået til 12,7*10^5 Pa.
- Hvad er trykket i cylinder 1. Er kraften det samme i begge cylindere? Altså 100 N?
- Hvilken kraft F1 virker i cylinder 1? Dette hænger vel sammen med det øverste? Så er det ikke også bare 100 N?
- Nu løsnes stempel 1. Stempel 2 bevæger sig 5.0 cm indad. Hvor langt bevæger stempel 1 sig udad?
Den har jeg regnet sådan her:
V2=h2*A2=5cm*0,79cm^2=3,95cm^3
V1=V2=3,95cm^3
h1=V1/A1=3,95cm^3/3,14cm^2=1,26cm
Er det rigtigt?
-----------------------------
Bestem trykket på bunden af et 12 m dybt havnebassin.
Er det ikke bare at sætte ind i formlen:
P=B+(ro)*h*g = 219140 Pa
-----------------------------
En flamingokugle med radius 7 cm har en massefylde på 25 kg/m3.
Kuglen nedsænkes i en beholder med sprit. Sprits massefylde er 890 kg/m3.
- Beregn opdriften på flamingokuglen:
Det får jeg til 12,56 N.. Rigtigt?
- I hvilken dybde i spritbeholderen er det totale tryk 10 kPa større end barometertrykket?
Der har jeg opstillet ligningen:
B+10000Pa=B+(ro)*h*g
og derefter isoleret h og sat tallene ind.
Mit resultat er: 1,14 m..
Håber nogen lige vil kigge på det..
Hilsen Maria
Skriv et svar til: Fysik-aflevering - 2.g
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
