Matematik
Integral regning
31. august 2004 af
snemand (Slettet)
Jeg har et problem med min matematik aflevering i denne uge:
Man skal beregne stamfunktionen til 1 /√ (4x+1)(altså 1 over kvadratrod 4x+1)
Hvordan gør man det?
Finder bare stamfunktionen til en sammen sat funktion, jeg er lidt lost!
Man skal beregne stamfunktionen til 1 /√ (4x+1)(altså 1 over kvadratrod 4x+1)
Hvordan gør man det?
Finder bare stamfunktionen til en sammen sat funktion, jeg er lidt lost!
Svar #1
31. august 2004 af frodo (Slettet)
t=4x+1 => dt=4dx
altså har du:
int(1/4*1/t dt)
en stamfunktion til 1/t...
altså har du:
int(1/4*1/t dt)
en stamfunktion til 1/t...
Svar #2
31. august 2004 af snemand (Slettet)
Hvad er det lige t det betyder?
Opgaven går ud på at når man har fundet denne stamfunktion, skal man finde integralet fra 0 til 2.
Nu spørg jeg måske dumt men mener du
F(x)= (1/4*1) (atså 1 over vi i første? hvor er x ét blevet af?)
Opgaven går ud på at når man har fundet denne stamfunktion, skal man finde integralet fra 0 til 2.
Nu spørg jeg måske dumt men mener du
F(x)= (1/4*1) (atså 1 over vi i første? hvor er x ét blevet af?)
Skriv et svar til: Integral regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
