Matematik

find koordinatsættet

25. marts 2008 af milsen1989 (Slettet)
hej der er en opgave som jeg ikke rigtig kan finde ud af så håber i vil hjælpe

den lyder således:

en cirkel har centrum (3,-2) og radius 5

bestem koordinatsættet til cirklens skæringspunkter med koordinatsystemets andenakse


er der ikke nogle som kan finde ud af det for det eneste jeg kan komme på er at lave den til cirklens ligning, men så ved jeg ikke hvad jeg skal gøre bagefter

mange tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2008 af ibibib (Slettet)

x=0

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

Du skal rigtignok starte med at benytte cirklens centrumligning.

(y-3)^2 + (x+2)^2 = 5^2

I skæringspunkter med andenaksen er y=0, så find x i:

(0-3)^2 + (x+2)^2 = 5^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

#2.
Ferien har roteret min hjerne 90 grader. Jeg tænkte på førsteaksen. Grafen for andenaksen er naturligvis x=0. Beklager...

Svar #4
25. marts 2008 af milsen1989 (Slettet)

bliver cirklens ligning så ikke (x-3)^2+(y+2)^2=5^2

og sætter x=0 ind i ligningen så der fås

(0-3)^2+(y+2)^2=25

9+y^2+4y+4=25

jeg gør det ikke rigtigt vel? for man kan jo ikke bare isolere y? hvad skal man

Svar #5
25. marts 2008 af milsen1989 (Slettet)

når jeg tror jeg har fundet ud af det

sætter man den ikke sammen og får en andengradsligning, hvor du finder diskriminaten og finder y på den måde?

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

#4.
Jo. Cirklens ligning er (x-3)^2+(y+2)^2=5^2. Jeg tror jeg graver mig ned resten af dagen...

Skriv et svar til: find koordinatsættet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.