Fysik
Bonholmerur
25. marts 2008 af
sdj (Slettet)
Nogen som kan hjælpe med denne opgave:
Når et pendul bestående af et lod ophængt i en tynd snor svinger frem og tilbage med små udsving, vil loddet udføre harmonikse svingninger. Svingningstiden kan beregnes af:
T = 2 * pr * sqr(l/g)
hvor l er pendulets længde og g er tyngdeacceleratioonen-
I rigitg gamle bornholmerure lavede man pendullængden 1,0 m. Hvorfor mon det?
Når jeg sætte l=1,0 ind i formlen får jeg T=0,63. Men kan stadig ikke se ideen i det?
Når et pendul bestående af et lod ophængt i en tynd snor svinger frem og tilbage med små udsving, vil loddet udføre harmonikse svingninger. Svingningstiden kan beregnes af:
T = 2 * pr * sqr(l/g)
hvor l er pendulets længde og g er tyngdeacceleratioonen-
I rigitg gamle bornholmerure lavede man pendullængden 1,0 m. Hvorfor mon det?
Når jeg sætte l=1,0 ind i formlen får jeg T=0,63. Men kan stadig ikke se ideen i det?
Svar #1
25. marts 2008 af Esbenps
Du kan måske se ideen i det, hvis du indtaster korrekt på din lommeregner. Prøv igen...
Svar #2
25. marts 2008 af sdj (Slettet)
Det giver to. Er det så fordi at den kan svinge en gang frem og tilbage på et sekund?
Skriv et svar til: Bonholmerur
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
