Matematik

reduktion

25. marts 2008 af _rie_ (Slettet)
hvordan ville du reducere:

8a^3 * b * a^-2 / (2b)^2


jeg er på rimelig bar bund.

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2008 af Esbenps

a^3 * a^(-2) giver a

b/b^2 giver 1/b

8/4 giver 2

Sådan ville jeg gøre det...

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2008 af apandersen (Slettet)

Benyt potensregnereglerne:

a^p * a^q = a^(p+q)
a^p / a^q = a^(p-q)
(ab)^p = a^p * b^p

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

Generelt handler det bare om at kunne sine potensregler, som for øvrigt er med i pensum (u. hjælp), så dem kan man lige så godt øve sig på.

Svar #4
25. marts 2008 af _rie_ (Slettet)

#1 har jeg så forstået det ret, hvis den giver: 8a*1/2 ?
(og i virkeligheden er 1-tallet vel overflødigt).

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2008 af apandersen (Slettet)

Nej, det giver 2a/b.

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2008 af Esbenps

#4
Nej, det sagde jeg ikke. Hvis du læser, hvad jeg skrev, så får du det samme som i #5, nemlig 2a/b som er det samme som 2*a*b^(-1).

Skriv et svar til: reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.