Matematik

Andengradspolynomiet

06. marts 2003 af SP anonym (Slettet)
Hjælp en stakkels sproglig!!!

- For en bold, der kastes lodret i vejret, gælder, at den befinder sig h(t) meter over jordoverfladen t sekunder efter, at den er kastet. Her er: h(t) = 18t - 4,91 t^2
- Bestem boldens højde.

En trinvis udregning vil være alle tiders, bare så jeg forstår størstedelen af det.

Tusind tak, Alexandra


Svar #1
06. marts 2003 af SP anonym (Slettet)

To højtalere udsender lydbølger med samme fase og frekvens. I punktet P er der destruktiv interferens. Længde fra de 2 højtaler og P er der 1,70m og 2,30m.
Beregndenmindste frekvens der kan være tale om.

Hjælp mig jeg er total blank.

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2003 af Jean

Til den første opgave.

Du skal finde maximum for din funktion h og dette gøres lettest ved at differentiere den (tada !).

Når du har differentieret den skal du finde for hvilken værdi at t h' er lig 0. (Altså løse en ligning med en ubekendt). At det faktisk er et globalt maksimum kan ses ved at det er en konkav funktion eller ved hjælp af en fortegsundersøgelse.

Når du har fundet t værdien kan du indsætte den i h(t) og finde højden .

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2003 af 404error (Slettet)

Jean

En lægmands forklaring: Kender du formlen for toppunkt for andengradspolynomier? Hvis

h(t)=at^2+bt+c,

er tiden t_top til hvilken toppunktet antages

t_top = -b/2a.

Formlen står nok i din bog. Koefficienten a er i dit tilfælde negativ, så "grenene vender nedad". Det betyder, at det fundne t_top virkelig er tiden, til hvilken bolden er højest. Beregn h(t_top) og du har boldens største højde.

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2003 af Jean

Kan sproglige nu ikke differentiere heller, det tror jeg nu nok.

At finde toppunktet for en parabel er da godt nok i dette tilfælde, men når man skal maksimere andre funktioner er det da godt nok at kunne den generelle metode.

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2003 af 404error (Slettet)

Næh, mig bekendt er det ikke obligatorisk, udover naturligvis hvis man vælger b-niveau matematik (sprogligt højniveau). Vi kan skam kun være enige om, at generalitet bør tilstræbes - men det kræver jo lige forudsætningerne :)

Svar #6
07. marts 2003 af SP anonym (Slettet)

Tak begge to. og regn ikke med det sproglige niveau!! Jeg har godt nok mat-høj får også 10 men husk stadigvæk sproglig niveau.

Det der med at gennemskue en formel ryger ikke altid ind lige m det samme. Men hey nogle er gode til at spille fodbold andre...

tak, alex

Skriv et svar til: Andengradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.