Matematik

Bestem b

27. marts 2008 af Nilys (Slettet)
Fatter ikke det her man:S og mangler den og en anden opgave i ugemat sættet.

Der er givet en funktion f:
f(x)=x^3+bx^2+3x+4, hvor b er et tal

Bestem de værdier af b, for hvilke f er en voksende funktion.

hjælp drenge;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2008 af ibibib (Slettet)

Bestem b, så f '(x)>0.

Svar #2
27. marts 2008 af Nilys (Slettet)

hjalp ik så meget ibibib:S for det jo det som står oven over.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2008 af ibibib (Slettet)

Nej det er det ikke.
Bestem først f '(x).
Løs derefter ligningen f '(x)=0. Det er en andengradsligning.
Løs derefter uligheden.

Svar #4
27. marts 2008 af Nilys (Slettet)

okay.. nu forstår jeg det, nu er jeg noget til f'(x)=0 og det gav 3. hvad så nu?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2008 af ibibib (Slettet)

d=0 <=> b=+3 v b=-3

Når d<0 har f ' ingen nulpunkter og dermed er f voksende.
Svaret er derfor -3<b<3.

Svar #6
27. marts 2008 af Nilys (Slettet)

ska der ik være en mellemregning, eller kan jeg bare skrive det efter... men tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2008 af ibibib (Slettet)

Nu skal naturligvis lave mellemregningerne.

Svar #8
27. marts 2008 af Nilys (Slettet)

så vil jeg gå igang.. tak for hjælpen

Skriv et svar til: Bestem b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.