Matematik

Hjælp

27. marts 2008 af Nisa1 (Slettet)
Den årlige omsætning på spil i Danmark kan for perioden 2000-2004 med tilnærmelse beskrives ved
Modellen
y = 2,5x + 10,5
Hvor y er omsætningen, målt i mia. kr., og x er antal år efter 2000.

a) Hvad fortæller
tallene 2,5 og 10,5
om omsætningen
På spil?


a = 2,5 fortæller at den årlige omsætning på spil i DK vokser med 2,5 mia.
b = 10,5 er den årlige omsætning på spil i DK i år 2000 (startåret).

b) Bestem omsætningen
i 2005 ifølge modellen.
Kan simpelthen ikke lave b :S

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2008 af ibibib (Slettet)

Har du læst mit glimrende råd?
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=490256

Svar #2
27. marts 2008 af Nisa1 (Slettet)

Du skal først afgøre om du har fået oplyst x eller y i opgaven hvad mener du med det

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2008 af ibibib (Slettet)

Du får en oplysning i spørgsmålet, årstallet 2005. Fortæller det dig en x-værdi eller en y-værdi?

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2008 af ibibib (Slettet)

2005 er 5 år efter år 2000, det viser at x=5. Indsæt i modellen og beregn y.

Svar #5
27. marts 2008 af Nisa1 (Slettet)

er d et ikke x værdi ?

Svar #6
27. marts 2008 af Nisa1 (Slettet)

og hvordan gr man det ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2008 af zafir (Slettet)

Da det er 2005 er 5 år efter 2000, sætter du bare x= 5 og regner y.

Svar #8
27. marts 2008 af Nisa1 (Slettet)

Hvordan regner man y ? gider i forklare det

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. marts 2008 af Isomorphician

Du indsætter 5 på x's plads

Svar #10
27. marts 2008 af Nisa1 (Slettet)

Jamen hvordan finder jeg Y ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. marts 2008 af Isomorphician

Når du indsætter 5, forsvinder den ubekendte på den ene side af lighedstegnet. Dermed kan nu isolere y på den anden side.

Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.