Matematik

Hjælp

27. marts 2008 af Nisa1 (Slettet)
Antallet af internetbutikker er i de senere år vokset med 40 % om året, og denne udvikling forventes at ville
fortsætte. I 2006 var der 7700 internetbutikker.

a) Opstil en formel, der
beskriver sammenhængen
mellem antallet af
internetbutikker og
antal år efter 2006.


b) I hvilket år forventes
antallet af internetbutikker
at nå op på 25.000?


Håber nogen vil hjælpe det. P.s alt det andet i havde skrevet til denne opgave, seriøst har ikke forstået noget, kan i ikke også foklare det :) Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2008 af apandersen (Slettet)

a) Opstil en eksponentiel udvikling, hvor 2006 er nulpunktet. Dvs.

N(t)=7700*1,40^t

Hvor t er antal år efter år 2006 og N er antal internetbutikker.

b) Sæt N(t)=25000 og isoler t.

Svar #2
27. marts 2008 af Nisa1 (Slettet)

Andreas det du har skrevet til a ikke er det resultatet eller er det noget jeg skal regne ud. p.s har regnet det ud, resultatet er 40.040.000

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

Du skal ikke regne noget ud i a'eren. Bare opstille en formel som det er gjort i #1.

Svar #4
27. marts 2008 af Nisa1 (Slettet)

Sherwood, jeg forstår det stadigvæk ikke, sorry :S

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2008 af Danielras (Slettet)

Så bliver du nok nødt til at læse lidt i din bog eller lignende.

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2008 af apandersen (Slettet)

Der står i a, at du skal opstille en formel der beskriver sammenhængen mellem antal internetbutikker (Har jeg kaldt N) og antal år efter 2006 (Har jeg kaldt t).

Der står i indledningen at N vokser med 40 % pr. år, dvs. pr. t. Når noget står på den måde, at noget vokser med en bestemt procentsats, hentyder det klart til eksponentielle udviklinger.

Derfor har jeg svaret på a for dig.

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2008 af apandersen (Slettet)

Hvad er det du har regnet ud til 40.040.000? Hvordan har du fået det?

Svar #8
27. marts 2008 af Nisa1 (Slettet)

N(t)=7700*1,40^t
så det her er faktisk resultaten ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. marts 2008 af apandersen (Slettet)

Ja

Svar #10
27. marts 2008 af Nisa1 (Slettet)

nå okay tusind tak Andreas

Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.