Matematik
Differentialligning tangent
30. marts 2008 af
helleheks (Slettet)
Jeg har en opgave der giver mig lidt problemer..
Bestem til differentialligningen
y'-3y=e^x
den løsning, hvis graf i punktet P(1,f(1)) har en tangent med ligningen y=x-5.
Jeg har dog set at der allerede findes svar på den her på forumet. Men disse indeholder noget hvor man skal "løse den homogene ligning". Men der må da findes en anden måde at løse denne på.
Bestem til differentialligningen
y'-3y=e^x
den løsning, hvis graf i punktet P(1,f(1)) har en tangent med ligningen y=x-5.
Jeg har dog set at der allerede findes svar på den her på forumet. Men disse indeholder noget hvor man skal "løse den homogene ligning". Men der må da findes en anden måde at løse denne på.
Svar #1
30. marts 2008 af Riemann
Jeg ved ikke hvilket pensum du har. Muligvis er det meningen, at du skal løse den vha. lommeregner eller computer.
Ellers kan du bruge sætning 11 i kapitel 10 i disse noter (det er dog muligt at denne sætning ikke er med i jeres pensum):
http://www.logx.dk/notes/examensnoter.pdf
Ellers kan du bruge sætning 11 i kapitel 10 i disse noter (det er dog muligt at denne sætning ikke er med i jeres pensum):
http://www.logx.dk/notes/examensnoter.pdf
Svar #2
30. marts 2008 af helleheks (Slettet)
Jo, det er den formel vi skal bruge. Men jeg kunne bare ikk gennemskue at bruge den når der står at det skal være i punktet P(1,f(1)) og den har en tangent med ligningen y=x-5.
Skriv et svar til: Differentialligning tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
