Matematik
Ekspotinential Regning
30. marts 2008 af
Matersvært (Slettet)
Hey Nogle kloge hoveder der kan finde ud af hvordan ejg præcis gør dette?
Tabellen viser udviklingen i antallet af indbyggere i New York i perioden 1790-1900.
år: 1790 1800 1820 1840 1860 1880 1900
Indbyggertal 33 60 124 312 813 1912 3437
i tusinder:
a) Gør rede for at indbyggertallet i tusinder med god tilnærmelse er vokset eksponentielt
i den betragtede periode.
b) Bestem en forkrift for en eksponentielt voksende funktion f, der beskriver indbyggertallet
i tusinder som funktion af tiden, m°alt i °ar efter 1790.
c) Bestem fordoblingskonstanten for f (dvs. hvor meget tid der skal g°a før f er fordoblet).
Tabellen viser udviklingen i antallet af indbyggere i New York i perioden 1790-1900.
år: 1790 1800 1820 1840 1860 1880 1900
Indbyggertal 33 60 124 312 813 1912 3437
i tusinder:
a) Gør rede for at indbyggertallet i tusinder med god tilnærmelse er vokset eksponentielt
i den betragtede periode.
b) Bestem en forkrift for en eksponentielt voksende funktion f, der beskriver indbyggertallet
i tusinder som funktion af tiden, m°alt i °ar efter 1790.
c) Bestem fordoblingskonstanten for f (dvs. hvor meget tid der skal g°a før f er fordoblet).
Svar #1
30. marts 2008 af dnadan (Slettet)
a) Ret linje på enkeltlogaritmisk papir
b) Regression på lommeregneren, hvor du husker at 1790 skrives som 0 osv.
c) t2=ln(2)/ln(a)
b) Regression på lommeregneren, hvor du husker at 1790 skrives som 0 osv.
c) t2=ln(2)/ln(a)
Svar #3
30. marts 2008 af dnadan (Slettet)
#2
a) Indtegn punkterne på enkeltlogaritmisk papir, hvis der fremkommer en ret linje, så er der tale om en eksponentieludvikling
b) ExpReg på lommeregneren, hvor L1 = x-værdierne(hvor du husker at lave dem om) og L2= indbyggertallet
c) indsæt i formlen
a) Indtegn punkterne på enkeltlogaritmisk papir, hvis der fremkommer en ret linje, så er der tale om en eksponentieludvikling
b) ExpReg på lommeregneren, hvor L1 = x-værdierne(hvor du husker at lave dem om) og L2= indbyggertallet
c) indsæt i formlen
Skriv et svar til: Ekspotinential Regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
