Matematik

Richtertal

30. marts 2008 af z33k (Slettet)
"I en model for antallet af jordskælv i det sydlige Californien kan sammenhængen mellem
Richtertallet m og det gennemsnitlige årlige antal jordskælv y med mindst dette Richtertal
angives ved følgende formel

y=1,4*10^5*0,1288^m

b) Bestem det gennemsnitlige antal årlige jordskælv i det sydlige Californien med
Richtertal mindst 4,5. Bestem det Richtertal, der svarer til et gennemsnitligt antal
årlige jordskælv på 10 med mindst dette Richtertal.

c) Opstil en ligning, der angiver sammenhængen mellem E og y."


Jeg har problemer i opgave b (indtil videre). Jeg kan forstå at jeg skal finde Minimum på TI-89, men jeg er i tvivl om hvordan dette gøres korrekt.
Grafen for y=1,4*10^5*0,1288^4,5 er nemlig blot en ret linje.

På forhånd tak :)

Svar #1
30. marts 2008 af z33k (Slettet)

Min første indskydelse ville blot være at solve den, men eftersom der står "mindst 4,5" må dette jo have en betydning?

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2008 af dnadan (Slettet)

b) Indsæt 4,5 i forskriften, og så har du det gennemsnitlige antal
Herefter løses ligningen y=10

c) Her mangler vi oplysninger om E(som nok er energien)

Svar #3
30. marts 2008 af z33k (Slettet)

Er det så simpelt (jf. mit 2. indlæg). Så det er uden betydning at der står mindst?


Ang. opgave c, har vi tidligere fået oplyst at:

logE = 2,4m-1,2

og så,

y=1,4*10^5*0,1288^m

Sammenhængen mellem E og y?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Svaret har du i:
'årlige antal jordskælv y med mindst dette Richtertal
angives ved følgende formel ' fra opgave teksten

isoler m i:
logE = 2,4m-1,2 og indsæt denne i y=1,4*10^5*0,1288^m

Skriv et svar til: Richtertal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.