Matematik
punktmængder?
31. marts 2008 af
Cille-muus (Slettet)
Hvad er f(x) her? Og hvordan griber man denne opgave an? Håber der er nogen som vil hjælpe lidt.
På en figur ses en skitse af grafen for en funktion f. Grafen afgrænser sammen med førsetaksen og linjerne med ligninger x=-3 og x=3 tre punktmængder M_1, M_2 og M_3, hvis arealer er henholdsvis 7/6. 16/3 og 7/6.
Bestem hvert af integralerne
Sf(x)dx med grænserne 2 og -3
S(f(x)+e^x)dx med grænserne 3 og -3
På en figur ses en skitse af grafen for en funktion f. Grafen afgrænser sammen med førsetaksen og linjerne med ligninger x=-3 og x=3 tre punktmængder M_1, M_2 og M_3, hvis arealer er henholdsvis 7/6. 16/3 og 7/6.
Bestem hvert af integralerne
Sf(x)dx med grænserne 2 og -3
S(f(x)+e^x)dx med grænserne 3 og -3
Svar #1
31. marts 2008 af peter lind
Nu kan jeg altså ikke se figuren; men mit gæt er at du slet ikke behøver at kende et udtryk for f(x). Du skal blot bruge at integralet af f mellem grænserne a og b er arealet af kurven under fx). Det kan du så finde af de arealer du nævner.
Svar #2
31. marts 2008 af Cille-muus (Slettet)
Måske er det et dumt spørgsmål ,men hvordan kan man det?
Skriv et svar til: punktmængder?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
