Matematik

Ligninger - rettelse

31. marts 2008 af RikkeKring (Slettet)
12*1,25x = 45
1,25x = 45/12
Ln 1,25x = ln 45/12
X* ln 1,25x = ln 45/12
X = ln(45/12)/ ln(1,25) = 5,9233
L= {5,9233}

Er det korrekt?

Find forskriftenn ud fra 2 punkter ..
(6,8) (10,5)
A = (5/8)^1/10^-6 = 16,0069

B = 8*16,0069^-6 = 4,7561

F(x) = 4,7561*16,0069x

Er det korrekt regnet ud?
På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Spørgsmål 1: Nej!

Spørgsmål 2: Nej!

Svar #2
31. marts 2008 af RikkeKring (Slettet)

hvor er fejlen så? ;s

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Spørgsmål 1:
12*1.25x = 45
<=>
x = 45/(12*1.25) = 3

Spørgsmål 2:
y=ax+b

a = (y2-y1)/(x2-x1) = (5-8)/(10-6) = -3/4

b = y-ax = 8 - (-3/4)*6

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2008 af Mandelbrot (Slettet)

;D

Svar #5
31. marts 2008 af RikkeKring (Slettet)

spørgsmål 1: den hedder 12*1,25^x = 45 ..

spørgsmål 2: nå ja for dælan, tak :D

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Det afhænger af om du mener en eksponentielfunktion(som du regner det som) eller en lineær...

Svar #7
31. marts 2008 af RikkeKring (Slettet)

spørgsmål 2: den kom til at hedde .. f(x)=-3/4x + 12,5

Svar #8
31. marts 2008 af RikkeKring (Slettet)

det er jo en eksponentionel funktion da den hedder :
12*1,25^x = 45
men hvordan er det nu de skal regnes ud, er det ikke ln metoden som jeg har brugt?

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. marts 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Jo, så er det korrekt, som du skriver i #0, men skriv x=5,9233, ikke L= {5,9233}.

Er der tale om en eksponentielfunktion eller linær i spørgsmål 2?

Svar #10
31. marts 2008 af RikkeKring (Slettet)

okay (:
jamen det er jeg også selv i tvivl om ..
men jeg har fået den til det der som en eksponentionel.

Brugbart svar (0)

Svar #11
31. marts 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Hvis det er en eksponentielfunktion der er tale om i spørgsmål 2, er svaret.

f(x) = b*a^x

a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))

b = y1/a^x1 = y2/a^x2

f(x) = 16,191*0.889^x

Skriv et svar til: Ligninger - rettelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.