Matematik

reducering

31. marts 2008 af Nineb (Slettet)
Hej.
er gået lidt i stå med den her opg:

8a^3*b*a^(-2)/(2b)^2= 8a*b/4b^2

hvordan kommer jeg så videre?
kan b og 2 tallet som er opløftet nede i nævneren godt gå ud med hinanden?
således at der så står: 8a/4b? så er den nem nok at reducere.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2008 af Isomorphician

8/4 = 2
b/b^2 = b^-1

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2008 af kuerten15

Ja.. du fortsætter bare..

8a^3*b*a^(-2)/(2b)^2= 8a*b/4b^2 = 8a/4b = 2a/b

Svar #3
31. marts 2008 af Nineb (Slettet)

okay, så fik jeg det rigtig nok...

takker..

Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.