Fysik
Hjælp
31. marts 2008 af
Rivan (Slettet)
En 15 m lang lastbil kører med hastigheden 80km/h. en personbil, som kører med hastigheden 110 km/h vil overhale lastbilen. personbilen begynder overhalingen 50 m bag lastbilen og afslutter overhalingen når den er 50 m foran lastbilen
a. hvor lang tid tager overhalingen?
b. hvor langt tid kører personbilen under overhalingen?
a. hvor lang tid tager overhalingen?
b. hvor langt tid kører personbilen under overhalingen?
Svar #1
31. marts 2008 af Michaelosm (Slettet)
a)
Den distance som personbilen skal tilbagelægge mere end lastbilen for at foretage overhalingen er s=50+15+50=115m. Personilens og lastbilens relative hastighed er v=110-80=30 m/s
Overhalingen tager t=s/v
b)
Når du har bestemt t kan du bestemme den distance som personbilen tilbagelægger ved formlen s=v*t
Ps. Næste gang må du gerne give dit spørgsmål en mere sigende overskrift.
Den distance som personbilen skal tilbagelægge mere end lastbilen for at foretage overhalingen er s=50+15+50=115m. Personilens og lastbilens relative hastighed er v=110-80=30 m/s
Overhalingen tager t=s/v
b)
Når du har bestemt t kan du bestemme den distance som personbilen tilbagelægger ved formlen s=v*t
Ps. Næste gang må du gerne give dit spørgsmål en mere sigende overskrift.
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
