Matematik
Bestem tallet k
31. marts 2008 af
ca-milla-86 (Slettet)
Åh, jeg er ved at få grå hår oven i hovedet af denne opgave. Er der ikke nogle, som kan hjælpe mig :(
Den lyder således:
En funktion f er givet ved f(x)=x^3+kx-2x+5, hvor k er et reelt tal. Det oplyses, at f har lokalt minimun i x=1
Herpå bedes man bestemme tallet k
Den lyder således:
En funktion f er givet ved f(x)=x^3+kx-2x+5, hvor k er et reelt tal. Det oplyses, at f har lokalt minimun i x=1
Herpå bedes man bestemme tallet k
Svar #1
31. marts 2008 af Michaelosm (Slettet)
Differentier f(x) og indsæt x=1. Da du ved f(x) har et lokalt minimum i x=1, ved du at f'(x)=0 for x=1.
Skriv et svar til: Bestem tallet k
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
