Fysik
Varmeafgivelse
01. april 2008 af
Cecilie1989 (Slettet)
Hej alle.
Er der nogen der ved, hvordan man beregner hvor varmt 1900 ml vand bliver, der er 20 grader varmt, hvis man sætter et kar lavet af aluminium ned i, der indeholder 650 ml vand, der er 60 grader.
Vandet der bliver varmet op, er i et kar lavet af jern, der har et overfladeareal på 700 cm2.
Det andet kar af aluminum har et overfladeareal på 400 cm2.
Altså der bliver afgivet varme til omgivelserne, og gennem karret af aluminium, men er der en formel man kan bruge hvis man skal regne det ud, og hvordan gør man??
Er der nogen der ved, hvordan man beregner hvor varmt 1900 ml vand bliver, der er 20 grader varmt, hvis man sætter et kar lavet af aluminium ned i, der indeholder 650 ml vand, der er 60 grader.
Vandet der bliver varmet op, er i et kar lavet af jern, der har et overfladeareal på 700 cm2.
Det andet kar af aluminum har et overfladeareal på 400 cm2.
Altså der bliver afgivet varme til omgivelserne, og gennem karret af aluminium, men er der en formel man kan bruge hvis man skal regne det ud, og hvordan gør man??
Svar #3
01. april 2008 af mathon
energiafgivelse = energimodtagelse
F er fællestemperaturen LIGE efter, temperaturligevægten har indstillet sig
(650 g)*(4,186 J(g*C))*(60C-F)+((400 cm^2)+(0,2 cm)*(2,7 g/cm^3)*(0,90 J/(g*C))*(60C-F)
=
(1900 g)*(4,186 J(g*C))*(F-20C)+((700 cm^2)+(0,5 cm)*(7,86 g/cm^3)*(0,45 J/(g*C))*(F-20C)
hvoraf F isoleres ....
F er fællestemperaturen LIGE efter, temperaturligevægten har indstillet sig
(650 g)*(4,186 J(g*C))*(60C-F)+((400 cm^2)+(0,2 cm)*(2,7 g/cm^3)*(0,90 J/(g*C))*(60C-F)
=
(1900 g)*(4,186 J(g*C))*(F-20C)+((700 cm^2)+(0,5 cm)*(7,86 g/cm^3)*(0,45 J/(g*C))*(F-20C)
hvoraf F isoleres ....
Svar #6
01. april 2008 af Cecilie1989 (Slettet)
TUSIND TAK! Men forstår ikke lige hvor meget varmere vandet så er blevet?
Svar #7
02. april 2008 af mathon
(650 g)*(4,186 J/(g*C))*(60C-F)+((400 cm^2)+(0,2 cm)*(2,7 g/cm^3)*(0,90 J/(g*C))*(60C-F) =
(174918 J) - (2915,3 J/C)*F
(1900 g)*(4,186 J/(g*C))*(F-20C)+((700 cm^2)+(0,5 cm)*(7,86 g/cm^3)*(0,45 J/(g*C))*(F-20C) =
(9191,35 J/C)F - 183827
hvoraf
(174918 J) - (2915,3 J/C)*F = (9191,35 J/C)F - (183827 J)
(9191,35 J/C + 2915,3 J/C)F = (174918 + 183827)J
(12106,65 J/C)F = (358745 J)
F = (358745 J)/(12106,65 J/C)
F = 29,6 C
(174918 J) - (2915,3 J/C)*F
(1900 g)*(4,186 J/(g*C))*(F-20C)+((700 cm^2)+(0,5 cm)*(7,86 g/cm^3)*(0,45 J/(g*C))*(F-20C) =
(9191,35 J/C)F - 183827
hvoraf
(174918 J) - (2915,3 J/C)*F = (9191,35 J/C)F - (183827 J)
(9191,35 J/C + 2915,3 J/C)F = (174918 + 183827)J
(12106,65 J/C)F = (358745 J)
F = (358745 J)/(12106,65 J/C)
F = 29,6 C
Skriv et svar til: Varmeafgivelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
