Matematik

f(x) = sinx + lnx

01. april 2008 af Callidus (Slettet)
Jeg har en smule svært ved denne her opgave, håber der er nogen der vil hjælpe :)

En funktion f er bestemt ved

f(x) = sin x + ln x.


- Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1, f(1)).

- Bestem afstanden fra punktet O (0,0) til denne tangent.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2008 af mathon

f'(x) = cos(x)+1/x

tangentligning:
y-f(1) = f'(1)(x-1)

Svar #2
01. april 2008 af Callidus (Slettet)

Hvad gør jeg derefter?

Skriv et svar til: f(x) = sinx + lnx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.