Fysik

haster

01. april 2008 af dejlig2 (Slettet)
A van de Graaff accelerator delivers 4 MeV protons at a current of 5uA through a target onto a piece of tungsten that serves to stop the proton beam. a) how many protons stop in the tungsten in 1 h?b)how much energy is delivered to the tungsten in 1 h? c)what is the power of the proton beam?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Strømstyrke er det samme som ladning pr. tid. Du kender ladningen af en proton. Dvs., at du blot skal udregne antallet af protoner pr. sekund og derefter gange op til en time.

Nu kender du antallet af protoner og du får oplyst energien.

Den sidste skulle være ligetil herefter. :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2008 af mathon

antal protoner i en time:
a)
N = (I*t)/e

b)
energi:
E = (4 MeV)*N

c)
P = E/t

Svar #3
01. april 2008 af dejlig2 (Slettet)

mange tak begge to

Skriv et svar til: haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.