Matematik
Hmm fortolkning?
02. april 2008 af
samiraabdul (Slettet)
(t)=331* kvadratrod af (t+273/273)
t er temperaturen (målt i selcius grader)
f(t) er lydens hastighed (målt i m/s)
a) Hvad er luftens temperatur, når lydens hastighed er 340 m/s? det har j fået 15,04
så går spørgsmålet ud på :
bestem f`(25) og giv en fortolkning af dette tal, og har fået det til 0,58 men altså hvad kan jeg skrive til dette tal?
t er temperaturen (målt i selcius grader)
f(t) er lydens hastighed (målt i m/s)
a) Hvad er luftens temperatur, når lydens hastighed er 340 m/s? det har j fået 15,04
så går spørgsmålet ud på :
bestem f`(25) og giv en fortolkning af dette tal, og har fået det til 0,58 men altså hvad kan jeg skrive til dette tal?
Svar #1
02. april 2008 af mathon
v(t) = (331 m/s)*sqrt((t+(273 C))/(273 C))
(340 m/s) = (331 m/s)*sqrt((t+(273 C))/(273 C))
sqrt((t+(273 C))/(273 C)) = (340 m/s)/(331 m/s)
(t+(273 C))/(273 C) = (340/331)^2
t+(273 C) = (340/331)^2*(273 C)
t = (340/331)^2*(273 C) - (273 C)
(340 m/s) = (331 m/s)*sqrt((t+(273 C))/(273 C))
sqrt((t+(273 C))/(273 C)) = (340 m/s)/(331 m/s)
(t+(273 C))/(273 C) = (340/331)^2
t+(273 C) = (340/331)^2*(273 C)
t = (340/331)^2*(273 C) - (273 C)
Svar #2
02. april 2008 af mathon
v'(t) = dv/dt = (331/546)*sqrt[273/(t+273)]
v'(25) = (331/546)*sqrt[273/(25+273)] = 0,58 (m/s)C
v'(25) betyder lydhastighedsændringen pr. Celsiusgrad ved 25°C
v'(25) = (331/546)*sqrt[273/(25+273)] = 0,58 (m/s)C
v'(25) betyder lydhastighedsændringen pr. Celsiusgrad ved 25°C
Svar #3
02. april 2008 af samiraabdul (Slettet)
Hmm, jeg har fundet ud af resultatet, men jeg skal give en fortolkning af dette resultatet 0, 58 i ord.
Skriv et svar til: Hmm fortolkning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
