Matematik

Bestem f´(x) osv.

02. april 2008 af Mg89dk (Slettet)
Hej, jeg er så småt ved at læse op, og er støt på denne slags opgave, op til flere gange. Men ved ikke hvordan jeg skal håndtere den.

Nogen der kan hjælpe?

F(x) = x^3 - 6x^2 + 9x - 2

• Bestem f´(x)
• Løs ligningen f´(x) = 0
• Bestem tangentens ligning i x=2


Tak på forhånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2008 af Da-ted (Slettet)

F(x) er integralet af f(x) hvorfor det gælder at F'(x)=f(x) => F''(x) = f'(x) <=> f'(x) = (x^3-6x^2+9x-2)''

Du skal blot differentiere dette på lommeregner (hvis du må) eller i hånden. Skulle ikke volde de store problemer. Dernæst sætter du den ligning du får = 0. Du finder da en x-værdi der er dit resultat.
Næste gang tager du F'(2)*(x-2)+F(2) og reducerer.

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2008 af Da-ted (Slettet)

Men den sidste opgave er lidt uklar.. Der står ikke om det er tangenten til F(x) eller f(x) men det plejer at være tangenten til den førstnævnte.. er det ikke det hedder ligningen f'(x)*(x-2)+f(x)

Svar #3
02. april 2008 af Mg89dk (Slettet)

Fantastisk. Takk.


Men der står ikke andet i c.
Så ved ikke..

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2008 af Da-ted (Slettet)

du er sikker på der står F(x) = x^3 - 6x^2 + 9x - 2 og ikke f(x) = x^3 - 6x^2 + 9x - 2

Bemærk forskellen mellem F(x) og f(x)

Skriv et svar til: Bestem f´(x) osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.