Matematik

integral vha stamfunktioner

03. april 2008 af Philips (Slettet)
Jeg har brug for hjælp til at løse dette integral vha stamfunktion:

X^2*kvadratrod(X^3+3) dx

Kan jeg omskrive det? og skal jeg bruge patiel eller subs.?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2008 af Riemann

substituer t=x^3+3

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2008 af mathon

S(x^2*sqrt(x^3+3))dx

sæt
u = x^3+3 og dermed (3x^2*dx) = du

S(x^2*sqrt(x^3+3))dx = (1/3)S(sqrt(x^3+3))(3x^2*dx)
substituer ...

Skriv et svar til: integral vha stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.