Fysik

bølgelængden af en foton

03. april 2008 af -Lisa (Slettet)
Hey, har problemer med en opgave som vi har for til imorgen, er der nogen som kan hjælpe?

Atomet kan have følgende energier: K-skallen -25,51 eV, L-skalelen -3,56 eV og M-skallen -0,53 eV.

beregn den bølgelængde af den foton der udsendes når en elektron i atomet skifter fra M-skallen til L-skallen.

Har prøvet med mange formler men kan ikke få et fornuftigt resultat ;-s

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2008 af Riemann

Når en elektron springer fra et energiniveau til et andet (lavere) energiniveau udsendes en foton med en energi, som er lig energiforskellen mellem de to niveauer.

En foton med frekvensen f har energien,

E=h*f

hvor h er plancks konstant. Sammenhængen mellem frekvens og bøgelængde er

f*lambda=c

hvor lambda er bølgelængden og c er lysets hastighed. Ved at kombinere de to formler fås:

lambda = h*c/E

Brug denne ligning....

Svar #2
03. april 2008 af -Lisa (Slettet)

kan du hjælpe med at få et resultat?
fordfi jeg får det til noget vildt..

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2008 af Riemann

jeg kan ikke finde ud af at regne med tal, men prøv at skriv dine udregninger...

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2008 af mathon

lambda = (h*c)/((-0,53-(-3,56)) eV) =
(6,62608*10^(-34) Js)*(2,99792*10^8 m/s)/(3,03 eV) =
(6,62608*10^(-34) Js)*(2,99792*10^8 m/s)/(4,8546*10^(-19) J) = 4,09189*10^(-7) m = 409,189*10^(-9) m = 409,189 nm

Skriv et svar til: bølgelængden af en foton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.