Fysik
Brydningsloven!!!!
05. april 2008 af
jakobhove (Slettet)
God eftermiddag.
Jeg sidder her med en opgave, hvori jeg skal finde lysets hastighed i glas, ved hjælp af brydningsloven
Nu har jeg følgende tal
Sin(45)/Sin(27) = 3*10^8/Vglas
Her skal jeg så finde hastigheden for denne laser i glasset.. hvad gør jeg?
Skal jeg sige:
3*10^8/(sin(45)/sin(27))) = Vglas ???
På forhånd tak..
Jeg sidder her med en opgave, hvori jeg skal finde lysets hastighed i glas, ved hjælp af brydningsloven
Nu har jeg følgende tal
Sin(45)/Sin(27) = 3*10^8/Vglas
Her skal jeg så finde hastigheden for denne laser i glasset.. hvad gør jeg?
Skal jeg sige:
3*10^8/(sin(45)/sin(27))) = Vglas ???
På forhånd tak..
Svar #3
05. april 2008 af jakobhove (Slettet)
Jeg kan bare ikke se sammenhængen, for vi har en tabelværdi der hedder, at lysets hastighed i glas ligger på omkring 2,078E7 m/s, men det resultat jeg får ud af den ovenstående udregning giver 4,212E9..
Svar #5
05. april 2008 af peter lind
Du har regnet forkert. 3*10^8/(sin(45)/sin(27))=3*10^8*[sin(27)/sin(45)].
Da sin(27)<sin(45) bliver resultatet i den firkantede parantes mindre end 1 og dermed hastigheden mindre end 3*10^8
Da sin(27)<sin(45) bliver resultatet i den firkantede parantes mindre end 1 og dermed hastigheden mindre end 3*10^8
Skriv et svar til: Brydningsloven!!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
