Matematik
Psykopatligning....
05. april 2008 af
thejako (Slettet)
Hej.
Er der en der vil forklare mig hvordan jeg skal løse følgende ligning?:
(0,01767+2x)^2
over
(0,00600-x)*(0,0013-x)=54,4
... Tænkte selv på at flytte alt under brøkstregen over på den anden side af lighedstegnet? Men så skal det divideres på begge sider, ikke?
Teresa.
Er der en der vil forklare mig hvordan jeg skal løse følgende ligning?:
(0,01767+2x)^2
over
(0,00600-x)*(0,0013-x)=54,4
... Tænkte selv på at flytte alt under brøkstregen over på den anden side af lighedstegnet? Men så skal det divideres på begge sider, ikke?
Teresa.
Svar #1
05. april 2008 af dnadan (Slettet)
(0,01767+2x)^2 /((0,00600-x)*(0,0013-x))=54.4
Gang hele nævneren om på den anden side, og gang herefter parenteserne ud. Herefter reduceres det til en andengradsligning af formen ax^2+bx+c=0, hvormed denne nu løses efter den generelle metode.
Og idet dette med stor sandsynlighed er ligevægtsberegning, må x>0, thi man ikke kan have en negativ koncentration.
Gang hele nævneren om på den anden side, og gang herefter parenteserne ud. Herefter reduceres det til en andengradsligning af formen ax^2+bx+c=0, hvormed denne nu løses efter den generelle metode.
Og idet dette med stor sandsynlighed er ligevægtsberegning, må x>0, thi man ikke kan have en negativ koncentration.
Svar #2
05. april 2008 af thejako (Slettet)
Hov ja, jeg fik skrevet at nævneren skulle divideres, mente selvfølgelig ganges, og jo, det er den ligning. Tak for svaret, så kan jeg blive færdig ;)
Skriv et svar til: Psykopatligning....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
