Matematik

skæring mellem to grafer

05. april 2008 af silverbabe (Slettet)
jeg har to eksponentielle funktioner som skal jeg finde ud af hvor de skære hinanden. den første hedder 6*0,65^x og den anden 1,5*1,75^x ..... hvordan gør man ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2008 af Esbenps

Løs ligningen 6*0,65^x = 1,5*1,75^x.

Svar #2
05. april 2008 af silverbabe (Slettet)

så får jeg 0,3547 og hvad gør jeg så ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2008 af Esbenps

Jeg har ikke tjekket om det er korrekt, men i så fald er det jo så x-koordinaten til skæringspunktet mellem de to grafer.

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2008 af blackduck (Slettet)

Ja så skærer de hinanden i et punkt med x-koordinaten 0,3547. Du finder y-koordinaten ved at indsætte 0,3547 i en af de to funktioner.

Svar #5
05. april 2008 af silverbabe (Slettet)

ok. jamen så er det ikke rigtig for det skal give 1,39

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2008 af blackduck (Slettet)

#5

Du har ret i, at den korrekte løsning er 1,39. Men du bliver nødt til at fortælle HVORDAN du kommer frem til de tal, ellers kan vi jo ikke hjælpe.

Hvis du må bruge lommeregneren, skal du altså blot skrive solve(6*0.65^x = 1,5*1.75^x,x), og så får du det korrekte svar. Forsøger du at løse den i hånden eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2008 af Esbenps

Du kan tage logaritmen på begge sider og derefter udnytte følgende to regler:

log(a*b) = loga + logb

log(a^b) = b*loga

Svar #8
05. april 2008 af silverbabe (Slettet)

nej jeg brugte min lommeregner - havde bare lige glemt hvordan man skulle trykke det ind..så nu har jeg fod på det - takker for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. oktober 2011 af Mongomaniac (Slettet)

nvm

 


Skriv et svar til: skæring mellem to grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.