Matematik

bestem højden b

05. april 2008 af skole-pigen (Slettet)
Hej,
jeg har denne opgave, der irriterer lidt..

I trekant ABC er vinkel A = 7 grader?? , b = 4,1 og c = 3,8 .
a) Tegn en model af trekanten, og beregn længden af siden a. - har jeg gjort a = 4,6

b) Beregn længden af højden på siden b.

det er denne længde jeg har lidt problemer med.. er der nogen, der kan give mig et hint?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2008 af ibibib (Slettet)

A = 7 grader?

Højden står vinkelret på siden. Du kan nu regne i en retvinklet trekant.

Svar #2
05. april 2008 af skole-pigen (Slettet)

nej undskyld den er 72 grader..
men vil det sige, at jeg skal benytte phytagoras? for det prøvede jeg i et matematik program, men den sagde at løsningen var falsk... ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2008 af ibibib (Slettet)

Nej, du kender jo ikke 2 sider i en retvinklet trekant. Du kender to vinkler og en side så sinusrelationerne kan benyttes.

Svar #4
05. april 2008 af skole-pigen (Slettet)

jeg kender da a og c ? .. og jeg har kun en vinkel..

men du mener stadig jeg skal benytte sinusrelationen og så lige regne mig frem til en til vinkel og så er jeg good to go?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2008 af ibibib (Slettet)

a og c ligger vel ikke i den samme retvinklede trekant. Kig på en tegning.
Den rette vinkel er også en vinkel.

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2008 af mathon

sin til en retvinklet trekants spidse vinkel er lig med forholdet mellem den modstående katete og hypotenusen

sin(A) = h_b/c
h_b = sin(A)*c



Svar #7
05. april 2008 af skole-pigen (Slettet)

men er det ikke forbudt, at sige SIN(90) .. eller er det bare min matematiklærer der altid siger fy når jeg spørger om det? hehe

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. april 2008 af ibibib (Slettet)

Det er ikke forbudt, men grundrelationerne som nævnt i #6 foretrækker din lærer måske.

Svar #9
05. april 2008 af skole-pigen (Slettet)

ok.. jeg forsøger :) tak skal i have!

Skriv et svar til: bestem højden b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.