Matematik

uforståeligt spørgsmål

06. april 2008 af liridon (Slettet)
hej jeg kan ikke forstå dette spørgsmål

først helt forfra:

I en trekant ABC er siden BC dobbelt så lang som siden AB og siden AC er halvanden gang så lang som siden AB

bestem trekantens vinkler

dette har jeg fundet.. vinkel A er 104,48 grader. vinkel B er 45,57 grader og vinkel C er 28,96 grader..

dernæst kommer så det uforståelige:

det oplyses at længden af højden fra B er 5

bestem længden af siderne og trekantens areal..

jeg kan ikke forstå det... er det trekantens vinkler man skal finde? og dernæst arealet?? og hvis ja hvordan udregner man det??

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2008 af cepta (Slettet)

Når du har alle tre vinkler, så kan siderne ikke beregnes, så vidt jeg husker. Måske en anden der kan bekræfte?¨

Er du slet ikke oplyst om nogle sider??

Areal: Da du er oplyst om højden, som er 5: 1/2*5*g=T

grundlinjen g er jo længden /AC/ el siden b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2008 af Molle (Slettet)

Højden fra B deler trekanten op i to retvinklede trekanter.
Du kan benytter reglerne for sinus, cosinus og tangens i retvinklede trekanter til at finde en af trekantens sider, idet du har en vinkel og en længde (højden fra B = 5).

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2008 af mathon

c = 5/sin(104,48°) =

a = 2*c
b = 1,5*c

T = (1/2)*h_b*b

Svar #4
06. april 2008 af liridon (Slettet)

jeg kan bare ikke forstå hvordan højden fra B ser ud????

er der nogen som kan lave en lille tegning??

det er jo en stumpvinklet trekant.. er højden fra B så ikke uden for trekanten eller hvad??

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2008 af mathon

c = 5/sin(104,48°) = 5/sin(180°-104,48°) = 5/sin(75,52°)

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2008 af mathon

tegn det!!!

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2008 af mathon

...der er ikke det mindste mærkværdigt i, at to af en stumpvinklet trekants højder falder uden for trekanten...

Svar #8
08. april 2008 af liridon (Slettet)

jeg kan stadig ikke forstå det.. hvordan finder man c mere præcist..

A=104,48 grader

B=45,57 grader

C=28,96 grader

højden ud fra B.. jeg forstår ikke hvor højden fra B går hen til??

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. april 2008 af mathon

c = 5/sin(104,48°) = 5/sin(180°-104,48°) = 5/sin(75,52°) = 5,16

se tegning
i
http://peecee.dk/upload/view/108038

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. april 2008 af mathon

"jeg forstår ikke hvor højden fra B går hen til"

...den "går fra" B og vinkelret på CA's forlængelse ud over A...

Skriv et svar til: uforståeligt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.