Fysik
Solsejlads
07. april 2008 af
aisha_123 (Slettet)
Vi har fået denne formel: F=2*P/c
Hvor P er effekten af stråleenegenergien i det lys, som rammer spejlet, og c er lysets fart i vacuum.
I jordens afstand fra solen er intensiteten af solstrålingen 1370 W/m^2.
Opgaven:
Beregn størrelsen af kraften fra solstrålingen, som rammer vinkelret ind på 1,00 m^2 af et spejl, der befinder sig i Jordens afstand fra solen.
Tusind tak på forhånd!
PS. Opgaven er fra Eksamensopgaver i Fysik fra 1998-2002
s.9 opgv. 1
Hvor P er effekten af stråleenegenergien i det lys, som rammer spejlet, og c er lysets fart i vacuum.
I jordens afstand fra solen er intensiteten af solstrålingen 1370 W/m^2.
Opgaven:
Beregn størrelsen af kraften fra solstrålingen, som rammer vinkelret ind på 1,00 m^2 af et spejl, der befinder sig i Jordens afstand fra solen.
Tusind tak på forhånd!
PS. Opgaven er fra Eksamensopgaver i Fysik fra 1998-2002
s.9 opgv. 1
Svar #1
07. april 2008 af Jerslev (Slettet)
#0: Du får opgivet, at kraften er 2 gange effekten divideret med lysets hastighed. Du kender effekten på 1kvm i jordafstand og du kender arealet, som du skal udregne kraften på. Dvs., at du kan udregne effekten på det areal. Herefter er det en simpel sag at dividere med lysets hastighed.
Altså:
F=2P/c=2*P_sol*A/c, hvor P_sol er dine 1370W/m² og A er det areal af solsejlet, du regner på.
Altså:
F=2P/c=2*P_sol*A/c, hvor P_sol er dine 1370W/m² og A er det areal af solsejlet, du regner på.
Skriv et svar til: Solsejlads
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
