Matematik

Mat

07. april 2008 af LineHejhej (Slettet)
Grafen for den eksponentielle udvikling y = b · ax går gennem punkterne A(2,3) og (5,17). Beregn a og b, angiv udviklingens vækstrate og beregn udviklingens fordoblingskonstant.

y = 2,29412 * 1,09354 ( kan det passe?)

Hvordan laver jeg så angiv udviklingens vækstrate og beregn udviklingens fordoblingskonstant?

TAK TIL ALLE DER HJÆLPER

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2008 af Isomorphician

a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))

b = y0 * a^(-x0)

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2008 af Izzle (Slettet)

a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))

b = y0 * a^(-x0)

Hvad mener du ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2008 af Izzle (Slettet)

Dvs, min a og b ikke passer eller ? :(

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2008 af Isomorphician

Det er forskrifterne for at finde a og b.

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2008 af Isomorphician

Ja, det var ment som en opfordring til at regne efter.

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2008 af Izzle (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan det ikke kan passe, jeg har også brugt den formel du skrev :(

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. april 2008 af Isomorphician

a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))
a = (17/3)^(1/(5-2))
a = (17/3)^(1/3)
a = 1,78283

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2008 af Izzle (Slettet)

oki doki, men kan min b passe ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. april 2008 af Isomorphician

Nej

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. april 2008 af Izzle (Slettet)

HOVSA har skrevet forkert ind, der skulle stå y = b · a^x, kan min resultater så passe nu ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. april 2008 af Isomorphician

Det var også det jeg gik ud fra, så nej....

Brugbart svar (0)

Svar #12
07. april 2008 af Izzle (Slettet)

det er jo pisse mærkeligt :((((((((((((( og b'eren passer heller ikke siger du ?

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. april 2008 af Isomorphician

b = y0 * a^(-x0), med (5, 17) som (x0, y0)
b = 17 * 1,78283^(-5)
b = 0,94384

Brugbart svar (0)

Svar #14
07. april 2008 af Izzle (Slettet)

Beregn a og b (det har vi gjort),
(hvordan laver man disse to så) angiv udviklingens vækstrate og beregn udviklingens fordoblingskonstant.

Brugbart svar (0)

Svar #15
07. april 2008 af Isomorphician

a bliver også betegnet som fremskrivningsfaktoren, og er altså den vi skal kigge på for at bestemme vækstraten.
Hvis du omskriver a til et procenttal er det måske nemmere at indse hvor meget funktionen stiger pr. x.

Fordoblingskonstanten:
T2 = ln(2)/ln(a)

Brugbart svar (0)

Svar #16
07. april 2008 af Izzle (Slettet)

resultatet bliver 1,1988. dvs fordoblingskonstant er 1,1988 år..

Brugbart svar (0)

Svar #17
07. april 2008 af Isomorphician

ja

Brugbart svar (0)

Svar #18
07. april 2008 af Izzle (Slettet)

super, men det andet er jeg ikke helt med. den med vækstraten

Brugbart svar (0)

Svar #19
07. april 2008 af Isomorphician

a = 1,78283, eller som procenttal: a = 178,283 %.

Brugbart svar (0)

Svar #20
07. april 2008 af Izzle (Slettet)

Okay nu er jeg med mange mange tak for hjælpen ;)

Skriv et svar til: Mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.