Fysik

Rutherfordforsøg

07. april 2008 af 2005xHTP (Slettet)
Et stykke guldfolie med arealet 2,25cm^2 har massen 0,025g. Gulds densitet er 19,3 g/cm^3.

a) Beregn guldfoliets tykkelse.

kan i hjælpe mig? :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2008 af mathon

guldfoliets volumen V = (0,025g)/(19,3 g/cm^3) = 0,0012953368 cm^3

V = t*A, hvoraf

t = V/A = (0,0012953368 cm^3)/(2,25 cm^2) = 5,7571*10^(-4)cm = 5,7571*10^(-6)m = 5,8 µm


Skriv et svar til: Rutherfordforsøg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.