Matematik

plz hjælp

07. april 2008 af Izzle (Slettet)


I trekant ABC betegner M midtpunktet af siden AC, og D betegner skæringspunktet mellem side BC og midtnormalen for siden AC. Det oplyses, at |AC| = 20, <C = 23° og |BC|= 3 · |DC|.

Beregn de ukendte
sider i trekant ABC.
(dem jeg kunne regne)
M = 90 grader
D = 67 grader
MC = 10

Men kan ikke beregne siden DC og siden DM ( den der deler trekanten midt over )

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2008 af mathon

|CD| = 10/(cos(23°)
a = 3|CD| = 30/(cos(23°)
b = 20

c = (b^2+a^2-2*b*a*cos(C))^0,5
c = (20^2+(30/(cos(23°))^2-2*20*(30/(cos(23°))*cos(23°))^0,5

c = (400+(30/(cos(23°))^2-1200)^0,5 .......osv. .......

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2008 af Marcus (Slettet)

Elendig overskrift

Skriv et svar til: plz hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.