Matematik
Bestem koordinatsættet til P
07. april 2008 af
Nineb (Slettet)
Den sidste opg, jeg lige har brug for hjælp til:
en linje l er givet ved parameterfremstillingen: (x,y,z)=(1,3,6)+t(-1,2,-1) og en kugle K er givet ved ligningen (x-4)^2+(y+2)^2+(z-5)^2=11
Kuglen K og linjen l har netop et punkt P til fælles
a) bestem koordinatsættet til P
forslag: finder først skæringspkt: x=1-t, y=3+2t og z=6-t
kan jeg evt solve den sammen med kuglens ligning, hvor jeg så kan trække 11 over på den anden side så det bliver -11 og at kuglen så bliver 0:
solve((x-4)^2+(y+2)^2+(z-5)^2-11=0 and x=1-t and y=3+2t and z=6-t,(t,x,y,z))
en linje l er givet ved parameterfremstillingen: (x,y,z)=(1,3,6)+t(-1,2,-1) og en kugle K er givet ved ligningen (x-4)^2+(y+2)^2+(z-5)^2=11
Kuglen K og linjen l har netop et punkt P til fælles
a) bestem koordinatsættet til P
forslag: finder først skæringspkt: x=1-t, y=3+2t og z=6-t
kan jeg evt solve den sammen med kuglens ligning, hvor jeg så kan trække 11 over på den anden side så det bliver -11 og at kuglen så bliver 0:
solve((x-4)^2+(y+2)^2+(z-5)^2-11=0 and x=1-t and y=3+2t and z=6-t,(t,x,y,z))
Svar #1
07. april 2008 af Gambler^ (Slettet)
Du har sådan set lavet den.
Hvis du bare indsætter x, y og z i kuglens ligning får du
(-t-3)^2+(5+2t)^2+(1-t)^2=11
Så kan du isolere t og bruge den i din parameterfremstilling for din linie.
Hvis du bare indsætter x, y og z i kuglens ligning får du
(-t-3)^2+(5+2t)^2+(1-t)^2=11
Så kan du isolere t og bruge den i din parameterfremstilling for din linie.
Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til P
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
