Matematik
Andengradspolynomium - koordinatsættet
08. april 2008 af
Dvj (Slettet)
Hvordan bestemmer man koordinatsættet til toppunktet for grafen f, når andengradspolynomiet er givet ved f(x) = 2x^2-8x + 6?
Svar #2
08. april 2008 af mathon
1)
f(x) = 2x^2-8x+6 = 2(x^2-4x)+6 = 2((x-2)^2-2^2)+6 = 2(x-2)^2-8+6 = 2(x-2)^2-2
f(x) = 2(x-2)^2+(-2), hvor 2(x-2)^2=0, for x = 2 og f(2) = -2
T(2,-2)
2)
T(t1,t2)
((-b/(2a)),c-a*t1^2) = ((8/(4)),6-2*t1^2) = (2,6-2*2^2) = ((2,-2)
3)
f'(x) = 4x-8
ekstremum kræver
f'(xo) = 4xo-8=0, hvoraf
xo = 2
f(2) = -2,
T(2,-2)
f(x) = 2x^2-8x+6 = 2(x^2-4x)+6 = 2((x-2)^2-2^2)+6 = 2(x-2)^2-8+6 = 2(x-2)^2-2
f(x) = 2(x-2)^2+(-2), hvor 2(x-2)^2=0, for x = 2 og f(2) = -2
T(2,-2)
2)
T(t1,t2)
((-b/(2a)),c-a*t1^2) = ((8/(4)),6-2*t1^2) = (2,6-2*2^2) = ((2,-2)
3)
f'(x) = 4x-8
ekstremum kræver
f'(xo) = 4xo-8=0, hvoraf
xo = 2
f(2) = -2,
T(2,-2)
Skriv et svar til: Andengradspolynomium - koordinatsættet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
