Fysik

Stråling fra verdensrummet

08. april 2008 af LL DK (Slettet)
Et radioteleskop registrerer elektromagnetisk stråling med frekvensen 1,42*10^9 Hz fra verdensrummet.

Bestem bølgelængden for denne stråling??

Radioteleskopets antenne modtager energi med effekten 9,9*10^-14 W.

Hvor mange fotoner med frekvensen 1,42*10^9 Hz rammer radioteleskopets antenne hvert sekund??

Strålingen udsendes, når hydrogenatomerne henfalder fra en tilstand A til en tilstand B. Halveringstiden for henfaldet er 1,1*10^7 år. Radioteleskopets antenne har arealet 2000 m^2, og antennen er rettet mod en sky af hydrogen, der befinder sig i afstanden 9,2*10^18 m. Skyen udsender lige meget stråling i alle retninger, og der kan ses bort fra absorption mellem skyerne og radioteleskopet.

Bestem antallet af de hydrogenatomer, der befinder sig i tilstand A i hydrogenskyen??

Ville sætte stor pris på hjælp til disse opgaver...

Mange tak.. :)

Brugbart svar (2)

Svar #1
08. april 2008 af Lurch (Slettet)

1) f*l =v, hvor l er bølgelængden
2) fotonenergi, E=h*f, effekt P = E/t
3)tænk på hvor stor en del stråling der når ned til teleskopet, når du kan tænke på strålingen som spredende sig ud på en stor kugle. Dette skal sammenholdes med den mængde energi der modtages per tid og halveringskonstanten

Svar #2
18. april 2008 af LL DK (Slettet)

Spørgsmål nummer 3 kan jeg stadig ikke helt finde ud af?? ku du evt bare lige hjælpe mig igang med en formel eller bare hvilke tal jeg skal bruge??

Brugbart svar (3)

Svar #3
01. februar 2010 af Fischer5 (Slettet)

Du skriver: "1) f*l =v, hvor l er bølgelængden"  hvad er v, det har vi ikke et tal på? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2010 af MariaWeis (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af opgave 2, nogen der kan hjælpe med den? :O

Jeg er særligt forvirret over t - hvad der det? ;o


Skriv et svar til: Stråling fra verdensrummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.