Matematik

Integralregning

08. april 2008 af Dansemusennico (Slettet)
Betragt de to funktioner

f(x)=4*kvadratrod(x-1) og g(x)=(-1/5*x)^2 + 2x + 3

Graferne for funktionerne afgrænser sammen med koordinatakserne en punktmængde M, der har et areal. Funktionerne bruges som model for fremstillin af en træskål, som dannes, idet punktmængden M drejes 360 grader omkring x-aksen.

Bestem skålens trærumfang.

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2008 af dnadan (Slettet)

Hvad med at komme med dit eget bud?
Men hint: Tegn funktionerne, find grænserne og benyt rumfangsformlen

Svar #2
08. april 2008 af Dansemusennico (Slettet)

Det var jeg også kommet frem til ;-) Er bare lidt i tvivl, når nu jeg skal finde grænserne - skal jeg så sætte henholdsvis f(x)=0 og g(x)=0?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2008 af dnadan (Slettet)

Åh, det afhænger af, hvordan de grafisk er placeret i forhold til hinanden.

I øvrigt har du nok skrevet de forkerte funktioner...

Svar #4
08. april 2008 af Dansemusennico (Slettet)

Funktionerne burde være rigtige nok.. men tror jeg er med nu - tak for hjælpen :-)

Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.