Matematik

Andengradspolynomier

09. april 2008 af freece (Slettet)
Hej, jeg er noget i tvivl med denne opgave.

På figuren ses grafen for tre forskellige andengradspolynomier f(x)=ax^2+bx+c
Med d betegnes diskriminanten
Bestem for hver af de tre andengradspolynomier fortegnet for a og d.
Hvordan gør jeg det, når det eneste jeg har, er en figur med grafen?

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2008 af badooo (Slettet)

Kig på placeringen, og hvordan grafen vender.

Hvis a er positiv vender grenene opad og former et "smil" (en "glad" parabel).
Hvis a er negativ vender grenene nedad og former en sur mun (en sur smiley)

Hvis:
d > 0 , skærer grafen x-aksen i 2 punkter.
d = 0 , ligger toppunktet på x-aksen
d < 0 , er der ingen skæring med x-aksen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2008 af badooo (Slettet)

Hov. en sur smiley = en sur parabel

Jeg fatter ikke lige, hvorfor jeg skrev smiley.. o_O

Svar #3
09. april 2008 af freece (Slettet)

Jamen hvordan finder jeg frem til det præcise tal?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2008 af badooo (Slettet)

Hvilket præcise tal?

-Badooo

Svar #5
09. april 2008 af freece (Slettet)

Nååå, det er mig der har læst opgaven forkert!
Det må i undskylde. Tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2012 af djdann (Slettet)

#1 Hvordan, finder jeg så frem til fortegnet for a og D?? :D 
 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Læs forklaringen i #1. Man kan af figuren se, om grenene vender opad eller nedad, og man kan se, hvor mange skæringspunkter grafen har med x-aksen.


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.