Matematik

funktion/stamfunktion

10. april 2008 af blondin9000 (Slettet)
To funktioner er givet ved:

f(x) = x Inx - 2x og g(x) =Inx - 1

Gør rede for at f er en stamfunktion til g ????

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2008 af josemaria (Slettet)

differenter f(x) og se om det ikke giver g(x).

Svar #2
10. april 2008 af blondin9000 (Slettet)

Argh ja... 1000 tak for hjælpen, havde glemt alt om hvor simpelt det egentligt var...:-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2008 af mathon

bemærk:
ln(x) og IKKE "In(x)" - ln for logarithm natural

f'(x) = 1*ln(x) + x*(1/x) - 2 = ln(x)+1 - 2 = ln(x) - 1


Skriv et svar til: funktion/stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.