Matematik
mig igen .. bestem ligning
10. april 2008 af
Skat1 (Slettet)
Bestem ligning for linjen gennem punkterne P(-2,7)
og Q(3,2)
er der nogen som vil forklare mig hvordan jeg skal beregne dette?
på forhånd tak.
og Q(3,2)
er der nogen som vil forklare mig hvordan jeg skal beregne dette?
på forhånd tak.
Svar #4
10. april 2008 af Skat1 (Slettet)
og hvordan regner jeg så videre egentlig? :/ dårlig til matematik :)
Svar #5
10. april 2008 af Isomorphician
Hældningskoefficient(2-7)/(3-(-2) = -5/5 = -1
Nu har du så at a = -1 i ligningen:
y = ax + b.
Tager du et af punkterne, P(-2, 7) og indsætter værdierne, sammen med værdien for a i ligningen, har du:
7 = -1*(-2) + b
7 = 2 + b
5 = b
Dermed lyder ligningen:
y = -x + 5
Nu har du så at a = -1 i ligningen:
y = ax + b.
Tager du et af punkterne, P(-2, 7) og indsætter værdierne, sammen med værdien for a i ligningen, har du:
7 = -1*(-2) + b
7 = 2 + b
5 = b
Dermed lyder ligningen:
y = -x + 5
Svar #6
10. april 2008 af Skat1 (Slettet)
ja okay nu kan jeg bedre forstå det.
nu skal jeg reducer
5/6x - 2/3y - 1/3x + 1/6y
5x+0y
kan det passe?
nu skal jeg reducer
5/6x - 2/3y - 1/3x + 1/6y
5x+0y
kan det passe?
Skriv et svar til: mig igen .. bestem ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
