Matematik
eksponentielt
11. april 2008 af
CarmenD (Slettet)
Jeg har et lille problem med min aflevering jeg kan simpelthen ikke finde ud af disse to opgaver.
Figuren viser størrelsen af
Danmarks udgifter til
undervisning i 1986 og i
1998.
figuren viser at i 1986 bruger med 43.8 mia og i 1998 bruger med 88.5 mia
b) Bestem, hvor store Danmarks udgifter til undervisning vil være i 2010 under
forudsætning af, at disse udgifter vokser eksponentielt i perioden 1986-2010.
håber meget der er en der vil hjælpe med at forklare mig hvordan man gør det?
Figuren viser størrelsen af
Danmarks udgifter til
undervisning i 1986 og i
1998.
figuren viser at i 1986 bruger med 43.8 mia og i 1998 bruger med 88.5 mia
b) Bestem, hvor store Danmarks udgifter til undervisning vil være i 2010 under
forudsætning af, at disse udgifter vokser eksponentielt i perioden 1986-2010.
håber meget der er en der vil hjælpe med at forklare mig hvordan man gør det?
Svar #1
11. april 2008 af ibibib (Slettet)
Start med at beregne a og b i ligningen y=b·a^x.
Sæt 1986 til år 0.
Du kander to punkter på grafen (0, 43.8) og (12, 88.5).
Formler til at beregne a og b er
a = (x2-x1)'te rod af (y2/y1)
og
b = y1/a^x1.
Når du har beregnet a og b kan du sætte x=24 ind i ligningen.
Sæt 1986 til år 0.
Du kander to punkter på grafen (0, 43.8) og (12, 88.5).
Formler til at beregne a og b er
a = (x2-x1)'te rod af (y2/y1)
og
b = y1/a^x1.
Når du har beregnet a og b kan du sætte x=24 ind i ligningen.
Skriv et svar til: eksponentielt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
