Matematik
Andengradspolynomium
12. april 2008 af
thefry (Slettet)
Hej!
Jeg har problemer med nogle opgaver, og ville høre om der var nogen der kunne hjælpe mig.
Opgave 1. Et andengradspolynomium f har følgende forskrift:
f(x) = X^2 - 6x + c
opgaven: Bestem, for hvilken værdi c andengradspolynomiet f har netop én rod.
Opgave 2.
Løs ligningen: x^2 - x - 6 = 0
Jeg har problemer med nogle opgaver, og ville høre om der var nogen der kunne hjælpe mig.
Opgave 1. Et andengradspolynomium f har følgende forskrift:
f(x) = X^2 - 6x + c
opgaven: Bestem, for hvilken værdi c andengradspolynomiet f har netop én rod.
Opgave 2.
Løs ligningen: x^2 - x - 6 = 0
Svar #1
12. april 2008 af -Zeta- (Slettet)
Ad 1)
Et andengradspolynomium har én rod når diskriminanten d er 0.
Ad 2)
Løs ved hjælp af løsningsformlen for en andengradsligning eller benyt nulreglen.
Et andengradspolynomium har én rod når diskriminanten d er 0.
Ad 2)
Løs ved hjælp af løsningsformlen for en andengradsligning eller benyt nulreglen.
Svar #2
12. april 2008 af thefry (Slettet)
Dvs opg. 1:
A = 1
B = -6
C = 1
D = b^2 - 4 * a * b = -6^2 - 4 * 1 * 1?
A = 1
B = -6
C = 1
D = b^2 - 4 * a * b = -6^2 - 4 * 1 * 1?
Svar #3
12. april 2008 af -Zeta- (Slettet)
Ad 1)
Niks, c er ikke (bare) 1. c skal isoleres.
d = b^2 - 4ac
0 = (-1)^2 - 4*1*c
<=>
0 = 1 - 4c
<=>
4c = 1
<=>
c = 1/4
Niks, c er ikke (bare) 1. c skal isoleres.
d = b^2 - 4ac
0 = (-1)^2 - 4*1*c
<=>
0 = 1 - 4c
<=>
4c = 1
<=>
c = 1/4
Skriv et svar til: Andengradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
