Matematik

Hjælp?

12. april 2008 af LavendelDrøm (Slettet)
Hvorfor får jeg arealet i denne opgave til at gi et negativt resultat? (jeg får -66??)


se link: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=497862

Svar #1
12. april 2008 af LavendelDrøm (Slettet)

Og hvad er Xo?
Når jeg skal indsætte i formlen: y= f(xo) + f´(xo)(x-xo)?

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2008 af utdiscant (Slettet)

Skriv hele opgaven igen her, jeg gider ikke sidde og lede efter den og så vær sød at give en mere forklarende titel.

Svar #3
12. april 2008 af LavendelDrøm (Slettet)

DET OMHANDLER DENNE OPGAVE:
Opgave 1.c
du skal beregne integralet af 2x^3 + 3x^2 -12x-(-3x) fra det første skæringspunkt til det næste. Hvorfor nu det? Jo for arealet mellem to funktioner g(x) og f(x) hvor g(x)>=f(x) i intervallet [a,b] er


Hvis du prøver at tegne dine to funktioner, så vil du se at f(x) er større end linien y=-3x i 2. kvadrant. Faktisk er det så pænt, at de skærer hinanden i netop (-3,9) og (0,0) som du har beregnet.

* hvordan kan jeg få et negativt tal når jeg beregner integralet? får det til - 66 som sagt... ?

_______________________________________________

ANDEN DEL OMHANDLER DENNE OPGAVE:
Du skal løse ligningen y = f(x0) + f'(x0)(x – x0).

Så når du har funktionen f(x) = x^2+ 2/x så er f'(x) = 2x-2/x^2, og nu skal du så bestemme f'(2) = 3,5, og f(2) = 5. Nu er det bare at sætte ind i formlen, så har du en ligning for tangenten til f i punktet (2,f(2)).

* Hvad er xo? altså sagt på en anden måde så forstår jeg ikke hvad man skal indsætte i henholdsvis f(xo), f`(xo), x ??? Og når man så har indsat det man skal er dette så tangentligningen eller??

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2008 af utdiscant (Slettet)

Opgave 1c:
Jeg forstår ikke helt opgaven du har skrevet, men med hensyn til negative resultater ved integration kan jeg fortælle dig at en graf under førsteaksen, altså i 3. eller 4. kvadrant vil resultere i et negativt areal. Hvis den ligger helt under førsteaksen kan du blot ændre fortegn da et areal kun kan være positivt, og hvis den ligger delvist under og delvist under kan du parallelforskyde den af andenaksen uden at ændre på værdimængden.

Opgave 2:
x0 er x-koordinat du får givet, altså 2 så vidt jeg kan se.

Tangentens ligning er givet ved:
y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Hvor x0 er x-koordinatet til det punkt på grafen hvor tangentens skal tangere.

Svar #5
12. april 2008 af LavendelDrøm (Slettet)

Arealet skal være fra 2. kvadrant... så kan ikke lige forstå det... Opgaven 1.c. lød på at finde arealet som blev afgrænset i 2. kvadrant af linien m = -3x og grafen f(x) = 2x^3 + 3x^2 -12x, i punktet P(2,f(2)) og når jeg så forsøger at regne integralet får jeg -66 ??

______________________

og den anden kommer så til at hedde:

y= f`(2)(2-2) + f(2), eller hvad?? kan stadig ik lige skelne forskellen på x`et og xo ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2008 af utdiscant (Slettet)

1.

Jeg forstår ikke hvordan punktet P kom ind i denne her opgave nu, så det vælger jeg at ignorere, men her er løsningen på opgaven. Når jeg tegner de to grafer ind får jeg et fint afgrænset areal i anden kvadrant. Dette område kan deles op i to områder, det der går fra polynomiets skæring med x-aksen og hen til skæringen mellem de to grafer og det andet område som går fra skæringen mellem graferne til linjens skæring med origo. Først er vi nødt til at finde skæringen mellem polynomiet og førsteaksen, grafernes skæringspunkt og linjens skæring med x-aksen. Lad os kalde det første a, det andet b og det tredje c. For at finde arealet af dette område finder vi summen af de to bestemte integraler:

Svaret er:

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2008 af utdiscant (Slettet)

2.

x er bare x, så det skal du ikke erstatte med noget. Det kommer altså til at hedde:

y = f`(2)(x-2) + f(2)

Nu udregner du f'(2) og f(2) og sætter tal ind der og så ganger du det hele ud, så har du tangentens ligning.

Svar #8
12. april 2008 af LavendelDrøm (Slettet)

Hvad får du 1`eren til at gi når b = 0 og a = 3?? Er samme måde jeg har gjort det på.. kan ikke finde min fejl, kan bare se at mit resultat ser helt forkert ud med de -66?

og tusinde tak, nu har jeg da langt om længe fattet 2`eren...:-)

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. april 2008 af utdiscant (Slettet)

Jeg er ikke helt enig i at b = 0 og a = 3

Vil mene at det er således:

a = -(sqrt(105)+3)/4
b = -3
c = 0

Skriv et svar til: Hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.