Matematik
Integralregning
12. april 2008 af
Nanaa (Slettet)
Nogen der kan hjælpe mig med hvordan man bestemmer arealet mellem 2 grafer vha. integralregning, hvis g(x) er større end f(x)? Den metode jeg har lært gælder nemlig kun hvis f(x)>g(x).
f(x) = x^2+4x+10
g(x) = x+14
f(x) = x^2+4x+10
g(x) = x+14
Svar #2
12. april 2008 af LLouv (Slettet)
først finder du skæringspunkterne ved at udregne ligningen:
f(x)=g(x)
personligt ville jeg bruge et CAS-værktøj til det, men det kan naturligvis også gøres i hånden, ved at rykke rundt på symbolerne.
derefter tager du integralet af g(x) mellem de 2 skæringspunkter og trækker integralet af f(x) mellem de samme skæringspunkter fra.
jeg kan desværre ikke lige finde ud af at skrive det op i et regnestykke, da jeg ikke lige ved hvordan, man laver integraltegn herinde, så skriv bare hvis du er i tvivl.
men egentlig er det jo præcis det samme som når f(x)>g(x), bortset fra du bytter om på bogstaverne.
f(x)=g(x)
personligt ville jeg bruge et CAS-værktøj til det, men det kan naturligvis også gøres i hånden, ved at rykke rundt på symbolerne.
derefter tager du integralet af g(x) mellem de 2 skæringspunkter og trækker integralet af f(x) mellem de samme skæringspunkter fra.
jeg kan desværre ikke lige finde ud af at skrive det op i et regnestykke, da jeg ikke lige ved hvordan, man laver integraltegn herinde, så skriv bare hvis du er i tvivl.
men egentlig er det jo præcis det samme som når f(x)>g(x), bortset fra du bytter om på bogstaverne.
Svar #3
12. april 2008 af Nanaa (Slettet)
Det vil sige det betyder ikke noget hvilken graf der er øverst, man trækker bare den øverste fra den nederste?
Tusind tak for hjælpen :)
Tusind tak for hjælpen :)
Svar #4
12. april 2008 af utdiscant (Slettet)
Med hensyn til at skrive et integrale så brug LaTeX
I latex ville det hedde:
\int{x^2+4x+10 dx}

Et bestemt integrale fra 0 til 2 ville hedde

Læs eventuelt manualen om LaTeX i forummet:
I latex ville det hedde:
\int{x^2+4x+10 dx}
Et bestemt integrale fra 0 til 2 ville hedde
Læs eventuelt manualen om LaTeX i forummet:
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
